Tekohäly markkinoinnissa

Lataa kattava tietopaketti tai täydellinen opas, joka taklaa kaiken toimialasi tulevaisuudesta!

Ja latauslinkin takaa paljastuu neljän sivun esite isoin kuvin. Vaihdoit juuri sähköpostiosoitteesi ja annoit luvan lähestyä yhtä ”tömäköillä” materiaalipaketeilla myös jatkossa. Tämäkin yritys tavoittelee ajatusjohtajuutta. Aktiivisella läsnäolollaan sosiaalisessa mediassa pyrkii varmistamaan näkyvyytensä ja muistuttamaan itsestään.

Ei vain sisältö sisällön vuoksi

Määrä korvaa huonosti laadun, laiha palkinto maistuu pahalta juustolta rotaloukussa.

Kohderyhmän aliarvioiminen johtaa tekohälyyn, joka kääntyy itseään vastaan. Vain suunnitelmallisella julkaisumallilla, kohderyhmää puhuttelevalla ja arvostavalla sisällöllä luot substanssia. Tämä substanssi tukee sisältömarkkinoinnin perimmäisiä tavoitteita: kiinnostuksen herättämistä, luottamuksen vahvistamista, mielikuvan muokkaamista ja aktivointi ostopolulla eteenpäin.

Varmista, että kohdennat viestisi sille kohderyhmälle ja päättäjäprofiilille, jota sisältö hyödyttää. Tarjoa aina jotain uutta, uudella tavalla tarkasteltua tai uudella tavalla koostettua. Oikealla ohjaamisella mahdollistat sen, että oikea potentiaali päättyy sisältösi ääreen oikealla hetkellä. Ostamisen eri vaiheissa erilainen sisältö puhuttelee.

Start with why

Älä ole väärässä paikassa liian myyvä. Muista Simon Sinekin opit: Start with why.  Avaa ensin tarkoitus ja merkitys (why). Sitten perustele, miten se konkretisoituu (how). Vasta tämän jälkeen avaat sen, miten sinä teet ja miten vaikutat, lunastat ja todistat tarkoituksesi (what). Esimerkkinä vaikkapa Nokian Renkaiden turvallinen ajaminen ääriolosuhteissa ja siitä tuotettu sisältö avaa merkityksen. Se miten turvallista ajamista voidaan kehittää ajotavan ja rengasvalintojen avulla opastaa konkretiaan. Ja lopulta sisältö, joka esittelee erikoisolosuhteisiin suunnitellut ja testatut rengasmallit, jotka takaavat turvallisuutesi.

Siispä panostusta laatuun hälyn sijaan. Positiivisia yllätyksiä latauslinkin taakse. Hyötytietoa, joka koetaan arvokkaaksi. Ja kierrätystä – sisältö on ajankohtaista vasta,  kun se on vastaanottajalle ajankohtaista.

Timo Häkkinen / MicroMedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s