Näkemyksiä ja kokemuksia tuloksellisesta B2B-markkinoinnista.

We're open for new collaborations.
News to be updated weekly.

Markkinoinnin alennustilasta on keskusteltu Suomessa aina; pipopäät ilman business-käsitystä, mainonnan Albania, kulmahuoneen vähättely, ideoiden puute, mittaamisen vaikeus, tekemistä ilman osoitettavia tuloksia, ei sitoutumista myyntitavoitteisiin. Tuttua, mutta tänään jo vanhentuneita väittämiä. Suomalaiset yritykset ymmärtävät markkinointia, panostavat siihen ja kehittyvät jatkuvasti. Syy nopeaan käsillä olevaan muutokseen on helposti selitettävissä. Markkinoinnin järjestelmien ymmärtäminen ja hyödyntäminen on muuttanut usean yrityksen…

Written by

×

Suomi – markkinoinnin Euroopan mestari

Markkinoinnin alennustilasta on keskusteltu Suomessa aina; pipopäät ilman business-käsitystä, mainonnan Albania, kulmahuoneen vähättely, ideoiden puute, mittaamisen vaikeus, tekemistä ilman osoitettavia tuloksia, ei sitoutumista myyntitavoitteisiin.

Tuttua, mutta tänään jo vanhentuneita väittämiä. Suomalaiset yritykset ymmärtävät markkinointia, panostavat siihen ja kehittyvät jatkuvasti. Syy nopeaan käsillä olevaan muutokseen on helposti selitettävissä. Markkinoinnin järjestelmien ymmärtäminen ja hyödyntäminen on muuttanut usean yrityksen suhtautumisen markkinointiin. Nyt markkinointi on johdon kannaltakin kiinnostavaa, kun se on rationaalista ja loogista. Teknologia tekee siitä niin kiinnostavaa, että yritysjohto ei vain helpommin hyväksy markkinoinnin järjestelmä-budjetteja, vaan haluaa osallistua markkinoinnin kehittämiseen.

Teknologia saa yritysjohdon innostumaan

900 suomalaista yritystä on on ottanut käyttöönsä Hubspotin ja hyödyntämiemme seuratatyökalujen avulla tiedämme, että lähes jokaisessa B2B-yrityksessä ollaan käyttöön otettu vähintään 6-10 markkinoinnin järjestelmää tai digitaalista markkinointia tehostavaa työkalua. Näin ei olisi, jos johto ei olisi tietoinen tai innostunut kehityksestä.

Nyt markkinointia kykynee toteuttamaan ilman massiivisia budjetteja. Markkinoinnista on tullut ahkeruuslaji. Kun tarpeeksi haluaa – niin löytää kyllä itse työkalut, kykenee oppimaan niiden käyttämisen ja hyödyllisen sisällön tuottamisen. Osaamista ei ole piilotettu konsulttien holveihin, vaan jokaiseen kysymykseen googlaa helposti vastauksia, ohjeita ja ideoita. Toki yrityksellä tulee olla ne resurssit, jotka tämän työn tekevät ja ovat halukkaat itse jatkuvasti päivittämään osaamistaan.

Hyödynnettävien järjestelmien määrä per yritys on eurooppalaisella vertailussa hyvin korkealla.

Massamarkkinoinnista tarkkaan kohdentamiseen.

Mitä isompi kohderyhmä, sen suurempi budjetti. Luonnollinen kontakti-perusteisen mediakustannuksen kaava.  Nyt kuitenkin pystymme kohdistamaan tarkkaan halutulle kohderyhmälle tai vaikka haluttuun yritykseen. Kohderyhmissä on siirrytty kymmenistä tuhansistä tuhansiin, tuhansista satoihin ja sadoista yksittäsiin. Massamarkkinoinnista micro-tasoiseen kohdentamiseen. Kustannustehokkuuden myötä on päästy eroon hukkakontakteista ja markkinointiin reagoivat kyetään muuttamaan liideksi ja lopulta myyntimahdollisuuksiksi. Markkinoinnista on tulossa myyntitavoitteista johdettua!

Markkinoinnin ja myynnin uusi liitto

Kokemuksemme mukaan yhä useammin yrityksissä markkinointi ja myynti tekevät työtä yhteisten tavoitteiden eteen. Tavoitteet on määritelty yhdessä, roolitukset ja prosessit tukevat liidien tuottamista ja myyntiprosessin laadullistamista. Myynti osallistuu markkinointiin sosiaalista mediaa hyödyntämällä ja markkinointi tuottaa parempaa sisältöä itse myyntiprosessin eri vaiheisiin. Tämä auttaa voittamaan kauppoja. Tässäkin järjestelmillä* ja mittaamisen** menetelmillä on iso rooli.

Olemme suurten mahdollisuuksien äärellä

Yritysten suhtautuminen järjestelmiin ja niiden käyttämisen kehittämiseen luo pohjan markkinoinnin kehittämiselle. Matemaattisesti orientoitunut yhteiskuntamme ja koululaitoksemme tuottaa jatkuvasti osaajia.

Markkinointiosaamisesta on tullut myös vientituote. Järjestelmiä ja palveluita kehittävät yritykset ovat kansanvälistyneet vauhdilla (esim. Frosmo, Leadfeeder, Vainu, Giosg, Gredi, Liana, Smartly.io, Nosto Solutions). Maineemme Nokian, Supercellin ja muiden teknologiayhtiöiden myötä vetää koodareita ja sovelluskehittäjiä puoleensa. Turvallisessa ja siistissä maassa sietää muutaman lumituiskun ja 4 kuukauden pimeän ajan.

Pohja on luotu

Nyt suomalaiset markkinoijat ovat hyvissä asemissa kansainvälisiin kilpailijoihinsa nähden. Järjestelmien hyödyntämiseen tarvitaan nyt vain lisää suunnitelmallisuutta, kykyä tuottaa tehokkaasti sisältöä, ja mikä tärkeintä, innokkaita, oppimishaluisia markkinoinnin tekijöitä sekä joustavia kumppaneita. Unohtamatta että samalla, kun kilpailu kohderyhmän huomiosta kiristyy,  erottumisen mahdollistavalle luovuudelle on taas tarvetta.

Timo Häkkinen

MicroMedia

Micro moments and Micro content since 1978

Timo Häkkinen LinkedIn linkki >>

MicroMediaan tästä >>

* markkinoinnin automaatio, CRM, yhteisötyökalut, ** analytiikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: