Näkemyksiä ja kokemuksia tuloksellisesta B2B-markkinoinnista.

We're open for new collaborations.
News to be updated weekly.

Muutos on jatkuvaa ja äärettömän nopeaa. Markkina, kilpailijat ja toimintaympäristö muuttuvat. Pärjätäksemme kilpailussa emme voi perustaa toimintaamme vuosisuunnitelmien, suurten kampanjalähtöjen ja isojen kohderyhmien pohjalle. Tänään tulee kyetä reagoimaan päivittäin; hyödyntämään yllättäviä tilanteita ja tunnistettuja murtokohtia sekä puhuttelemaan yksittäisiä päättäjiä kohdeyleisöjen sijaan. Nyt on ketterän markkinoinnin aika. Oma ja ansaittu media, teknologiat ja mikä tärkeintä analytiikka…

Written by

×

Ketterää markkinointia kankeiden kampanjoiden sijaan

Muutos on jatkuvaa ja äärettömän nopeaa. Markkina, kilpailijat ja toimintaympäristö muuttuvat. Pärjätäksemme kilpailussa emme voi perustaa toimintaamme vuosisuunnitelmien, suurten kampanjalähtöjen ja isojen kohderyhmien pohjalle. Tänään tulee kyetä reagoimaan päivittäin; hyödyntämään yllättäviä tilanteita ja tunnistettuja murtokohtia sekä puhuttelemaan yksittäisiä päättäjiä kohdeyleisöjen sijaan.

Nyt on ketterän markkinoinnin aika. Oma ja ansaittu media, teknologiat ja mikä tärkeintä analytiikka mahdollistavat nopean toimimisen ja useiden kohderyhmien puhuttelemisen samanaikaisesti. Keskeistä on se, että yrityksemme kulttuuri kykenee ketteryyteen kankean kampanja-ajattelun sijaan.

Ketterä markkinointi – Agile Marketing määritellään mm. näin:

Proaktiivinen ja nopeasti reagoiva markkinointi hyödyntää tietoa ja analytiikkaa tunnistaen murtokohtia ja mahdollisuuksia. Ketterän markkinoinnin pohjana on reaaliaikainen data, nopea toiminta, jatkuva testaus ja oppimisen avulla toteutettu muutos.

Käytännössä tämä tarkoittaa:

 • kymmeniä pieniä markkinointitoimenpiteitä isojen kampanjoiden sijaan
 • päivittäistä tarkastelua
 • aktiivista analytiikkaa
 • päättäjäkohtaisia toimenpiteitä
 • pieniä kokeiluja syvällisen suunnittelun rinnalla
 • A/B –testausta
 • välitöntä muutosta kokemuksiin pohjaten pitkän tähtäimen suunnittelun ohessa

Ketterä markkinointi mahdollistaa nopean, tehokkaan ja laadukkaan asiakasmarkkinoinnin toteuttamisen. Ketterä markkinointi parantaa huomioarvoa ja tuottaa asiakashyötyä. Tulokset parantavat ennustettavuutta, oppiminen ja muutoksen hyödyntäminen tehostavat liidituotantoa ja parantavat asiakaslähtöisyyttä. Agiili markkinointi soveltuu erittäin hyvin Account Based Marketing – toimenpiteisiin.

Ketterä markkinointi vaatii:

 • kykyä tuottaa, analysoida ja tulkita tietoa
 • jatkuvaa valmiutta reagoida
 • monipuolisen kanavavalikon hallintaa
 • markkinointiteknologioiden ja järjestelmien hyödytämistä
 • notkeaa organisaatiota ja yhteistoimintaa
 • jaettua vastuuta ja halua toimia itsenäisesti
 • kohderyhmäosaamista ja ajantasaista päättäjätietoa

Ketterästä markkinoinnista lisää tuoreessa kirjassa, joka on tilattavissa Amazonissa >>

 

Timo Häkkinen / MicroMedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: