Isä. Kuuden miljoonan dollarin mies ei näy!

Saan WhatsApp -viestin yläkerrasta: ”Netti ei toimi!”. Kun en heti reagoi, otetaan vanhempi teknologia käyttöön. Merkki todellisesta hädästä. Tyttäreni varmistaa ATK-tukitarpeensa tekstiviestillä.

Suljen läppärini, jolla olen laatimassa tarjousta Ramirentille. Otan virran pois iPadistä, jossa olen selannut Valioliigan sarjataulukkoa. Suljen Elisa Viihteen – keskeytän Evertonin ja Arsenalin välisen ottelun. Ponnahdan yläkertaan ja suljen vielä omia aikojaan pyörivän AppleTV:n ja Netflix dokumentin Sky Ladder (ilotulitteilla taidetta tekevä Cai Guo-Qiang – katso ihmeessä linkki tässä). Ylimääräinen loudi on ajettu alas ja verkko toimii taas – Salatut Elämät voivat jatkua.

3 kännykkää, 2 iPadia, 40 tv-kanavaa, Netflix, Viasat, Elisa Viihteen ja iTunesin vuokraamot ja kolme telkkaria. Ei lopu tekeminen kesken. Toista se oli ennen.

70-luvulla Parkanossa odotettiin aina syksyn tuloa. Syksyisin tv:ssä oli tarjolla 3 kiinnostavaa sarjaa. Harmi vain nuo sarjat näkyivät vain kakkosella. Kakkonen näkyi meillä vasta alkutalvesta hyvin. Lienikö syy se, että talven myötä lumi ilmeisimmin vahvisti kakkosen signaalia Teiskon mastosta. Kesäisin paremman kuvan sai Ylöjärveltä, joten antenni käännettiin sinne. Keväisin ja syksyisin oli vastassa operaatio: Teiskosta Ylöjärvelle ja päinvastoin. Isä kiipesi harjakattoisen talon korkeimmalle kohdalle ja käänsi jalkapallomaalin kokoista antennia 20 astetta suuntaansa. Veljeni Tuomo seisoi pihassa ja ohjasi tv:n virittämistä. Kanavan ruuvaaminen ja antennin kääntäminen ei saanut tapahtua yhtäaikaa. Muutoin tämä kalibrointi ei olisi onnistunut. Minun tehtäväni oli hakea kanavat paikoilleen. Siis ne kaksi.

Nyt nähtii taas Kuuden miljoona dollarin mies. Jos itse olet unohtanut sarjan tai olet syntynyt 30 vuotta sen jälkeen, niin katso traileri tästä. >> The Six Million Dollar Man

Mitähän kuudella miljoonalla saisi miehestä irti tänään?

Timo Häkkinen / MicroMedia

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s