Näkemyksiä ja kokemuksia tuloksellisesta B2B-markkinoinnista.

We're open for new collaborations.
News to be updated weekly.

Varo mitä toivot – Julkaisemalla ja jakamalla saat sen! Tottakai digitaalinen markkinointi ja siihen liittyvät työkalut ovat loistavia puhuttaessa taktisesta, myyntiä välittömästi edistävästä B2B-markkinoinnista. Täsmäliidien ja myyntimahdollisuuksien tuottaminen liidejä keräämällä, jalostamalla ja kvalifioimalla on pääosin digitaalinen fullbound-prosessi. Digitalisaation mahdollistamaa äärimmäistä läpinäkyvyyttä voi hyödyntää myös strategisemmalla tasolla – jos ymmärtää sen mahdollisuudet ja lainalaisuudet. Digitalisaatio antaa…

Written by

×

Sisältö – Omat ja ansaitut kanavat

Varo mitä toivot – Julkaisemalla ja jakamalla saat sen!

Tottakai digitaalinen markkinointi ja siihen liittyvät työkalut ovat loistavia puhuttaessa taktisesta, myyntiä välittömästi edistävästä B2B-markkinoinnista. Täsmäliidien ja myyntimahdollisuuksien tuottaminen liidejä keräämällä, jalostamalla ja kvalifioimalla on pääosin digitaalinen fullbound-prosessi.

Digitalisaation mahdollistamaa äärimmäistä läpinäkyvyyttä voi hyödyntää myös strategisemmalla tasolla – jos ymmärtää sen mahdollisuudet ja lainalaisuudet. Digitalisaatio antaa vahvistimen oman lupauksen testaamiseen ja oman paikan löytämiseen arvoketjussa tai – verkossa. Toistuva vision ja lupauksen julkaiseminen tarinoiden, esim. blogiteksien, muodossa, auttaa happotestaamaan sen atraktiivisuuden ja kysynnän. Kalliit markkina-analyysit korvautuvat helpommilla keinoilla ja mittareilla: tykkäyksillä, retweeteillä, jaoilla, latauksilla, klikkauksilla, yhteydenottopyynnöillä, jne. Näiden määrä kertoo lahjomatonta kieltä liikeidean potentiaalista. Jos pöhinää ei synny toistosta huolimatta, lienee syytä palata takaisin suunnittelupöydän ääreen. Mikäli kipinä syttyy, niin silloin on helpompi investoida aikaa ja rahaa tarjooman saattamiseen lopullliseen, tuotteistettuun muotoonsa. Onko kyseessä siis Crowd-sourcing vai –testing?

Käytännössä voi sanoa, että yrityksen visio on mahdollista luoda ja saattaa toteen kirjoittamalla, julkaisemalla ja jakamalla. Vetovoiman laki, jossa samankaltaiset – tai samassa arvoverkossa toimivat – vetävät toisiaan puoleensa on saanut uuden merkityksen digitalisaation ja sosiaalisen median myötä. Jakamisesta dialogiin, dialogista yhteistyöhön ja allianssiin.

Löydä & Tule löydetyksi TOP 5:

1. Muunna visio & missio lupauksiksi, tarinoiksi ja sisällöiksi

Viesti erottuva asiakaslupaus konkreettisina, luottamusta rakentavina, asiakaskeskeisinä tarinoina ja sisältöinä. Ole aito, rehellinen ja kunnioita yrityskulttuurianne. Se välittyy myös lukijoille, eli potentiaalisille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Viesti ihmisiltä ihmisille, eli aktivoi henkilöstöä jakamaan ja jatkamaan tarinaa. Näin tulevat sekä kaikki verkostot hyödynnettyä että varmistettua viestien sisäinen markkinointi. Tarkista esim. yritysblogin julkaisukalenterin ja – strategian ajantasaisuus ja että sisällöntuotannon vastuita on jaettu muuallekin kuin markkinointiin tai viestintään. Koko henkilöstö mukaan kirjoittamaan ja ”laittamaan kroppaan peliin!”

2. Tule löydetyksi

Läpinäkyvyys edellyttää näkyvyyttä – ja löydettävyyttä. Ei ole yhdentekevää millaisen sisältöstrategian rakennat, mitkä kanavat valitset ja miten niissä aktivoit toimintaan. Pohdi, avaatko yrityksellesi omat tilit ja profiiilit esim. Twitteriin ja LinkedIniin brändinäkyvyyden varmistamiseksi vai onko strategiasi enemmän esim. henkilöstön aktiivisuuteen pohjautuva? Lisäksi olennainen osa löydetyksi tulemista on näkyvyys hakukoneissa, ennen kaikkea luonnollisten hakutulosten osalta. Kuten sanonta kuuluu, sinua ei ole olemassa ellet löydy hakutulosten ensimmäiseltä sivulta, mieluiten 3 ensimmäisen joukosta. Sisältöjen Indeksointi, otsikointi, tagit ja hashtagit ovat kriittinen osa löydetyksi tulemista. Ja muista: Google+ ja YouTube nostavat Googlen hakutuloksia ”sattuneesta syystä”, joskus jopa dramaattisestikin.

3. Paloittele ja toista viestisi

Usein se vaikein kohta sisältöstrategiaa – tai ainakin usein unohdettu. Kun vaikeroit sisällöntuotannon vaikeuksien ja ”pullonkaulojen” kanssa tai valittelet sisältöjen vähäistä määrää, niin muista: saman sisällön voit jakaa ja kierrättää useita kertoja eri kokoisina paloina eri välineitä hyödyntäen. Tällä viikolla Slidehare-presentaationa, ensi viikolla Infograafina, seuraavalla viikolla blogi-postauksena jne. Tämä on olennaista, koska sosiaalisen median stategiasi elää brändiä tukevista sisällöistä ja ennen kaikkea toistuvasta, mieluiten päivittäisestä näkyvyydestä medioiden sisältöfeedeissä.

4.Kultivoi ja aktivoi

Sisältöjen tehtävänä on kultivoida ja aktivoida. Suunnittele dialogin aloittamiseksi erilaisia ja eri tason CTA-aktivointeja. Pidä osa materiaaleista vapaasti hyödynnettävinä, osan voit lukita kirjautumisen taakse. Vapaasti hyödynnettävät maistiaiset rakentavat asiantuntija-statustasi ja luottamusta. Call-to-Action voi olla myös kehotus tutustua materiaaleihin tai jakaa niitä eteenpäin, ei sen enempää. Toki tavoitteena on kerätä myös inbound-liidejä ja sähköpostiosoitteita, jolloin kirjautumista tai ilmoittautumista vaativat sisällöt ovat luonnollinen osa CTA-valikoimaa. Varmista, että kirjautumista vaativat sisällöt sekä lupaavat arvoa että lunastavat lupauksen. Muuten dialogin jatko voi olla vaikeaa. Välineitä: www-landingpage, web-formit, www-tilaus- ja yhteydenottolomakkeet, markkinointiautomaation ohjelmistot.

5. Kasvata verkostoa – palkitse kontakteista ja sisällöistä

Lisää henkilöstön scorecardille verkostoitumiseen ja sisällöntuotantoon sekä –julkaisemiseen liittyviä mittareita. Ne eivät voi olla enää pelkästään markkinoinnin tai viestinnän tavoitteissa, siinä määrin tärkeästä ja bisneskriittisestä asiasta on kyse. Aktivoi ja palkitse esim. LinkedIn-kontakteista, tweeteista tai tuotetuista artikkeleista. Kouluta, anna mahdollisuus ja työkalut kaikille. Rakenna koko yrityksen kattava sisältömarkkinointistrategia ja – suunnitelma. Kuten todettua, koko henkilöstö mukaan – kulmahuoneesta alkaen. Verkostoidu, tuota, julkaise – tai ”kuole.”

Kimmo Luoma, MicroMedia

Director, Key Accounts

Myyntitavoitteista johdettua markkinointia – MicroMedia >>>

Kimmon ansiokas blogi käsittelee kattavasti liidien tuotantoa – Liidijalostamo >>>

 

2 vastausta artikkeliin “Sisältö – Omat ja ansaitut kanavat”

  1. Sisältö – Omat ja ansaitut kanavat | B2B markkinointi avatar

    […] Lähde: Sisältö – Omat ja ansaitut kanavat […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: