Näkemyksiä ja kokemuksia tuloksellisesta B2B-markkinoinnista.

We're open for new collaborations.
News to be updated weekly.

Työntekijät yritysviestinnän kärjessä – jarrun vai kaasun paikka. Ihmiset haluavat kuulla ihmisiltä. Kasvottoman organisaation sijaan henkilökohtainen viestiminen on uskottavampaa, luotettavampaa ja se saa enemmän huomiota. Markkinointi- ja viestintäosastojen rinnalla yksittäiset työntekijät tuottavat sisältöä. Pontena on usein into osallistua kiinnostavista aiheista keskustelemiseen, oppiminen itse syventymällä ja kirjoittamalla, henkilö-brändin rakentaminen, social selling – liidien tuottaminen tai asiakkaiden…

Written by

×

Minä markkinoin – halusitte tai ette

Työntekijät yritysviestinnän kärjessä – jarrun vai kaasun paikka.

Ihmiset haluavat kuulla ihmisiltä. Kasvottoman organisaation sijaan henkilökohtainen viestiminen on uskottavampaa, luotettavampaa ja se saa enemmän huomiota.

Markkinointi- ja viestintäosastojen rinnalla yksittäiset työntekijät tuottavat sisältöä. Pontena on usein into osallistua kiinnostavista aiheista keskustelemiseen, oppiminen itse syventymällä ja kirjoittamalla, henkilö-brändin rakentaminen, social selling – liidien tuottaminen tai asiakkaiden sitouttaminen.

IBM:llä henkilöstö tuottaa 7 kertaa enemmän verkkoliikennettä, kuin markkinoinnin toimenpiteet. Omat ja ansaitut kanavat ovat maksettuja medioita kustannustehokkaampia (eivät tietenkään ilmaisia, koska sisällön tuottaminen maksaa). Hyödyllistä sisältöä sosiaalisessa mediassa aktiivisesti jakaminen ei tunnu samalla tavalla häirinnältä, kuin jatkuva mainostaminen. 75% ostopäätösten tekijöistä hakee tukeaa päätöksilleen somen avulla. Sosiaalisen media avulla luodaan kontakteja, tuotetaan liidejä, sitoutetaan asiakkaita, luodaan ajatusjohtajuutta ja saadaan ylipäätään huomiota.

Rohkaise, älä rajoita

Jotta valjastaisimme henkilöstömme markkinointimme tueksi, pitää meidän innostaa ja rohkaista – ei rajoittaa. Henkilöstö on viestinnän ja markkinoinnin voimavara, jota ei kannata jättää hyödyntämättä. Rajoittaminen estää myös henkilökohtaisen kehittymisen. Kun varmistamme, että organisaatio ymmärtää henkilökohtaisen viestimisen potentiaalin, niin yhä useampi sitoutuu sisällön tuottamiseen tai jakamiseen.

Tunnista ja sitouta ajatusjohtajat yrityksestäsi. Varmista, että yrityksesi johto näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa. Kannusta kaikkia mukaan.

Ankkuroi ydinviestit

Yritysjohdon perustehtävä on varmistaa, että kaikki yrityksessä tuntevat ja ymmärtävät yrityksen vision (suunta ja maali, johon halutaan) sekä asiakaslupaukset ja ydinviestit. Näiden avulla ohjataan myös niitä, jotka yrityksestä viestivät. Osa toimenkuvansa johdosta ja osa muuten oman aktiivisuutensa ohjaamana.

Kommunikoi sisäisesti siitä, miten yritys toivoo niissä some-kanavissa esiintymiseltä, jossa yritys ja toimekuva ovat yhteisesti läsnä. Opeta niitä, jotka haluvat oppia. Kanavien erityispiirteet, omat profiilit, verkoston luominen, sisällön tuottaminen ja jakaminen, muiden seuraaminen ja oman julkaisun tulosten analysointi. Salesforcen mukaan 93% myyjistä     ei ole saanut opastusta sosiaalisen median hyödyntämiseen. Yli puolet kuitenkin sitä itse haluaa.

Laadi some -politiikka. Ohjeisto, jota voivat hyödyntää ne, jotka haluvat edistää yrityksen keskeisiä teemoja, tavoitepositiota ja rakentaa brändiä haluttuun suuntaan.

Koordinoi tekeminen, älä kuitenkaan vaadi asioita tai rajoita tekemistä.

Kanavat toimivat yritysten näkökulmasta täysin eri tavoin

Eri kanavat toimivat eri tavoin. LinkedIn on ammattilaiskanava ja siinä edustat aina myös yritystäsi. Twitterissä voit profiiliasi määrittelemällä rajata median henkilökohtaisemmaksi. Facebook on kaveriverkosto, eikä sitä mielletä yrityksen edustamiseksi, ellet niin itse määrittele. Sama pätee Instagramiin, Snapchattiin ja Periscopeen. Pienessä maassa kuitenkin jokainen esiintyminen liitetään jollain tavoin myös työnantajaan.

Seuraa ja analysoi sosiaalista media jatkuvasti: omaa henkilöstöä, kilpailijoita ja toimialaa. Mistä kirjoitetaan, mitä jaetaan ja mitä kommentoidaan. Hyödynnä tietoa aktiivisesti ja jaa löydökset kaikille, jotka itse viestivät.

IBM:n mukaan sosiaalisen median hyödyntäminen kasvaa yli 250% seuraavan 3-5 vuoden kuluessa. Sosiaalisen median hyödyntämisen aika on nyt,  parin vuoden kuluttua voi ruuhkaa olla jo liiaksikin.

Timo Häkkinen / MicroMedia

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: