Näkemyksiä ja kokemuksia tuloksellisesta B2B-markkinoinnista.

We're open for new collaborations.
News to be updated weekly.

Markkinointi on organisoitumassa datan, sisällön ja teknologioiden ympärille. Markkinoinnin tulee tunnistaa ja löytää yrityksen tulevat asiakkaat. Markkinoinnin vastuulle annetaan ajatusjohtajuuden luominen ja markkinan herättäminen ja haastaminen. Markkinoinnilta odotetaan vastuuta kaupallisen prosessin toimivuudesta ja saumatonta yhteistyötä myynnin kanssa. Markkinoinnin tulee mitata tuloksia ja ennustaa tulevia tuottoja. Tämä kaikki on kaatunut syliin muutamassa vuodessa. Muutos on suurempi,…

Written by

×

B2B markkinoinnin hämmentävät kysymykset 2015 – oletko miettinyt näitä itse?

Markkinointi on organisoitumassa datan, sisällön ja teknologioiden ympärille.

Markkinoinnin tulee tunnistaa ja löytää yrityksen tulevat asiakkaat. Markkinoinnin vastuulle annetaan ajatusjohtajuuden luominen ja markkinan herättäminen ja haastaminen. Markkinoinnilta odotetaan vastuuta kaupallisen prosessin toimivuudesta ja saumatonta yhteistyötä myynnin kanssa. Markkinoinnin tulee mitata tuloksia ja ennustaa tulevia tuottoja.

Tämä kaikki on kaatunut syliin muutamassa vuodessa. Muutos on suurempi, kuin missään muussa yrityksen funktiossa. Toiset organisaatiot ovat kyenneet nopeasti reagoimaan muutokseen: oppineet, organisoituneet, rekrytoineet uutta talenttia, ohjanneet budjetit uudelleen ja laatineet sekä implementoineet strategiat muutoksen mukaan.

Suurinta osaa yrityksistä kuitenkin muutos hämmentää ja resurssit ovat tiukoilla.

Sisältö

Sisältö, sisältö ja sisältö. Digitaalinen kanava huutaa sisältöä. Aktiivisimmat, ne joilla on hyödyllistä kerrottavaa ovat vahvoilla. Päivittäin tulisi julkaista jotain: eri kohderyhmiä puhuttelevaa, eri hankintavaihetta tukevaa, ajatusjohtajuutta aikaansaavaa ja brändiä rakentavaa.

Mitä sisältöä tuotan? Millaisella sisällöllä luon arvoa – millaisella suhteen? Kuka sisältöä tuottaa ja kuka jakaa? Miten hallitsen ja varastoin sisällön? Missä saavutan kulloinkin haluamani yleisön ja yksilöt? Miten mittaan onnistumista?

Data

Asiakastieto tulee vahvasti myös B2B markkinointiin. Sitä hyödynnetään entistä tiukemmin oikeiden asiakkaiden löytämiseen, tarpeiden tunnistamiseen, sitouttamiseen ja kasvattamiseen. Tieto mahdollistaa kohdennetun markkinoinnin toimenpiteissä tarvittavan profiloinnin ja personoinnin.

Mistä tietoa saan ja miten sitä hyödynnän: sisäinen tieto yrityksen CRM:stä, julkinen tieto (yritystietopankit, LinkedIn) ja hankittu tieto (rekisteröinnit, tutkimukset, asiakaskohtaamiset)? Mikä tiedossa on relevanttia? Miten analysoin ja hyödynnän tulokset.

Teknologia

Markkinointiautomaatio, analytiikka, webinaari-työkalut, SEO, video-jakelu, testaus ja optimointi, sisältömarkkinointi, chat, database, lead management, web content management, mobiili-markkinointi, soitto-analytiikka, CRM, projektihallinta, yhteisötyökalut, taitto-ohjelmat. Kymmeniä käyttötarkoituksia ja satoja vaihtoehtoja. Chiefmarketer.com itse asiassa listasi teknologioita tarjoavia yrityksiä tammikuussa 2015 kaikkineen 1.876 kpl. Niihin kaikkiin voit tutustua täällä >  Chiefmarketer.

Mitkä ovat ne työkalut, jotka auttavat juuri minun yritystäni toteuttamaan tehokasta markkinointia, hallitsemaan hankkeita ja mittamaan tuloksia? Mitä työkaluja hankin, mitä priorisoin ja mitä voin hyödyntään palveluna kumppaneilta (MaaS).

Usein hyvät kysymykset auttavat hahmottamaan tilanteen.

Jos osaat kysyä organisaatiossasi nämä kysymykset olette jo oikealla tiellä. Jos tiedät vastaukset olette vahvoilla!

Timo Häkkinen

MicroMedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: