Luovuutta B2B -kampanjointiin

Luovuus ei vaadi isoja budetteja tai viikkojen planning prosesseja. Luovuus on yksikertaisia valintoja; uskallusta erottua ja tehdä asiat toisin.

Relevantti luovuus B2B -markkinoinnista rakentuu näiden prinsiippien ympärille:

1. Hyödynnä näkemystä uskomuksen tai pelkän tiedon sijaan

Jokainen toimiva kokonaisuus vaatii kantavan idean. Kantavan idean takana tulee olla näkemys – Insight. Insight saadaan aikaan kun yhdistetään asiakasymmärrys, kilpailuymäristö ja liiketoimintatavoiteet. Niiden pohjalta luodaan oivallus eli kantava idea. Kantavan idean ympärille rakentuu viestinnällinen kokonaisuus.

2. Viesti ihmisille älä yrityksille

Jos et ole itse kiinnostunut teknisistä yksityiskohdista ennen valloittavaa tarinaa tai innostavaa tapaa kertoa asiakashyödyistä, miksi itse aloittaisit niistä. Insinöörit ovat perin hauskaa väkeä. Miksi kohdistaisit heille viestin, joka on vain kuivakka ja hajuton?

3. Uskalla erottua 

”Tehdään nyt vain samalla tavalla, kuin muutkin. Se takaa uskottavuuden.” Niin, niin ja varmistaa, että jäät takariviin. Jos kykenet erottumaan, saat huomiota. Etsi siis toimialasi konventiot ja tee toisin – Disruptio. Mutta muista, että erottuminen ilman relevanssia kohderyhmässä voi jäädä huonoksi vitsiksi.

4. Panosta laatuun

Yrityksesi laatukuva muovautuu sen mukaan, millaista markkinointia, viestintää tai palvelukokemuksia tuotat. Kymmenen vuotta sitten laatu maksoi. Filmit, kuvat, graafinen suunnittelu maksoi maltaita. Nyt laatua saa edullisesti, kun sen itse kykenee mieltämään ja näkee vaivan sen hankkimisessa.

5. Varmista muistijälki

Tuota markkinointia, joka muistetaan. Mieti ja varmista luodessasi markkinoinnin yksittäistä viestiä, kampanjaa tai ohjelmaa, onko konseptissasi jotain, joka jättää muistijäljen. Muistijäljen joka liittyy olennaisesti asiakashyötyysi tai tuotteesi kilpailuetuun.

6. Mittaa, opi ja muuta

Selvitä aina mitä sait aikaan. Varmista, että osaat tulkita tuloksia. Tuota muutakin markkinointia, jotka lasketaan verkkokävijöissä ja selvitä miten siinä onnistui. Kokeile, erehdy, opi ja muuta.

Tässä esimerkki siitä, miten tulevaisuuden insinöörejä houkuteltiin Norsk Hydrolle:

Train loop. Norsk Hydro

Jessus!

Timo Häkkinen

MicroMedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s