Näkemyksiä ja kokemuksia tuloksellisesta B2B-markkinoinnista.

We're open for new collaborations.
News to be updated weekly.

Sisältömarkkinoinnin räjähdysmäinen kasvu Sisällön tuottaminen ja jakaminen ovat nousseet keskeiseksi osaksi markinoinnin keinovalikkoa. Uusien tuotteiden ja palveluiden lanseeraamisessa sekä oman kilpailuedun kommunikoimisessa hyötyviestinnän rooli on merkittävä. Kasvua perustelee myös se, että sisällön tuottaminen ja jakaminen luokitellaan ns. ’oman median’ ja ’ansaitun median’ laariin. Ilmaista tämä markkinoinnin muoto ei kuitenkaan ole, vaan tulee jatkossa syömään merkittävän…

Written by

×

Juuri nyt: Markkinointi käyttää puolet ajastaan sisällön parissa 2016

shutterstock_66131008

Sisältömarkkinoinnin räjähdysmäinen kasvu

Sisällön tuottaminen ja jakaminen ovat nousseet keskeiseksi osaksi markinoinnin keinovalikkoa. Uusien tuotteiden ja palveluiden lanseeraamisessa sekä oman kilpailuedun kommunikoimisessa hyötyviestinnän rooli on merkittävä. Kasvua perustelee myös se, että sisällön tuottaminen ja jakaminen luokitellaan ns. ’oman median’ ja ’ansaitun median’ laariin. Ilmaista tämä markkinoinnin muoto ei kuitenkaan ole, vaan tulee jatkossa syömään merkittävän osan markkinoinnin ja viestinnän budjeteista. Sisällön tuottaminen vaatii aikaa, jakamiseen ja analytiikkaan tarvitaan työkaluja ja ilman kunnon strategiaa ja politiikkaa ei homma mene haluttuun suuntaan.

Sisältömarkkinointi on tehokasta, mutta ei ratkaise kaikkea 

Sisällön pitää olla vastaanottajalleen arvokasta. Sisällön tulee valistaa (educate) vastaanottajaa. Sisältö on aina toimivaa, kun se koetaan hyödyllisenä. Tuoreet näkökulmat, uudet teknologiat, uudet ratkaisut ja toimialaa koskevat uutiset kiinnostavat aina. Mainosmainen sisältö koetaan häiriötekijänä. Vahvasti myynnillinen viesti on häiritsevä ellei se sisällä vähintää uutista uudesta tuotteesta.

Nyt sisältömarkkinointi vie 45% ajasta ja 31% budjeteista

Tuore tukimus vahvistaa panostusten kasvun – Content Benchmarking Report 2015 / B2B Marketing.

Vuonna 2013 markkinoinnin ajakäytöstä 37% allokoitui sisällön tuotantoon ja koordinointiin. Vuotta myöhemmin osuus oli 40% ja tänä vuonna raportin mukaan päädytään 45 prosenttiin. Vuonna 2016 markkinoijat ennakoivat käyttävänsä ajastaan hieman yli puolet sisältömarkkinointiin. Vuosibudjetista kului vuonna 2014 sisältöön 31%. 85% yrityksistä mainitsee panostavansa lisää sisältöön ja sen jakamiseen.

91% vastaajista oli sitä mieltä, että heillä on ylimmän johdon tuki. Johdossa viestinnän merkitys on ymmärretty aina ja nyt uusi tapa jakaa sisältöä tuntuu menneen hyvin läpi. Kuitenkin vain 31% on laatinut yritystason suunnitelman eli strategian sisältömarkkinoinnin kehittämistä ja toteuttamista varten.

Tehokkaimmiksi sisältömarkkinoinnin keinoiksi listattiin: 1) case studyt 2) videot 3) whitepaperit 4) infografiikka.

Tutkimuksen valossa sisältömarkkinointi on keskeisin panostus ja kehityskohde B2B markkinointia toteuttavissa yrityksissä.

Timo Häkkinen  /  MicroMedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Powered by WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: